Thursday, 16 May 2013

Bannock Recipe

Here is the bannock recipe, in English and in French, that we used to bake bannock this morning with the help of Mrs. Alsop and two parent volunteers. We used the recipe from following site:  http://www.ptitchef.com/recettes/bannique-pain-amerindien-fid-103096#vDT7icZP1A3WF5Y0.99

 
Recette de bannique

Ingrédients

2 tasses (240 gr) farine
2 ½ c. à thé (cc) poudre à pâte (levure chimique)
1 c. à thé (cc) sel
1 c. à soupe graisse, fondue
1 c. à soupe de sucre
1 tasse (250 ml) d'eau

Brasser le tout, pétrir un peu. Mettre dans une assiette à tarte de 9 pouces (23 cm), graissée. Cuire au four à 400°F (205°C) entre 35-40 minutes ou jusqu'à doré.

Bannock Recipe

Ingredients

2 cups flour
2 ½ tsp baking powder
1 tsp salt
1 Tbsp butter or lard
1 Tbsp sugar
1 cup water

Mix ingredients and knead lightly. Put in a greased, 9-inch pie dish, and bake at 400 F between 35 and 40 minutes or until just golden.